Fransada Zafer Nadalın

Pazar günü oynanan ve yağmur nedeniyle yarım kalan ve bugüne ertelenen tek erkekler finalinde zafer İspanyol Tenisçi Rafael Nadal'ın oldu.


Dün yarım kalan maçın ardından, iki tenisçi bugün yeniden korta çıktı. Rafael Nadal rakibinin servisini kırarak  durumu 2-2'ye getirdi. Rafael Nadal 6-5 öndeyken rakibinin servisini tekrar kırmayı başardı ve seti 7-5 maçı da 3-1 kazanarak Fransa Açıkta 7. Şampiyonluğuna ulaştı.

Novak Djokoviç, son sette 6-5 mağlupken, kendisinden beklenmeyen bir şekilde servisinde çift hata yaparak maçı kaybetti.

Rafael Nadal Novak Djokovic Finali Fransa Açık 2012
Rafael Nadal, bu şampiyonlukla turnuvadaki 7. şampiyonluğuna ulaştı ve böylece 7 şampiyonlukla Fransa Açık'ta en çok şampiyon olan tenisçi unvanını eline geçirdi. Nadal, bu şampiyonluk öncesinde, rekoru İsveçli Bjorn Borg ile paylaşıyordu ve geçen sezonki şampiyonluğuyla Borg'un rekorunu egale etmişti.

Nadal, Roland Garros'ta 52. maçını kazandı. İspanyol tenisçi bu turnuvada sadece bir maç kaybetti ve 2009'da dizinden sakat olduğu dönemde İsveçli Robin Soderling'e yenildi.

Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros), tek erkeklerde 7. şampiyonluğuna ulaşarak rekor kıran İspanyol Rafael Nadal, unutulmaz bir an yaşadığını söyledi.

Nadal, final maçının ardından düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, daha önce bu turnuvayı 6 kez kazanan İsveçli Björn Borg'un rekorunu kırdığı için gurur duyduğunu söyleyen Nadal, ''Bu gurur verici, ancak benim için en önemlisi bu turnuvanın dünyanın en büyük turnuvası olması. Bu, benim için unutulmaz bir an. Çok duyguluyum'' dedi.

Finalde kaybeden Djokoviç ise yaptığı açıklamada, ''Rafa'yı ve ekibini tebrik ederim. O çok büyük bir oyuncu. Umarım gelecek yıl daha iyi oynarım'' diye konuştu.,

Rafael Nadal, Fransa Açık'ta daha önce 2005, 2006, 2007, 2008, 2010 ve 2011'de şampiyon olmuştu.

Yorumlar