Federer ve Djokovic Yarı Finalde

Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros) bugün oynanan çeyrek final karşılaşmalarıyla devam etti.

Roger Federer Novak Djokovic yarı Finalde
Günün ilk çeyrek fial karşılaşmasında, dünya 3 numarası İsviçreli raket Roger Federer, Arjantinli tenisçi Juan Martin Del Potro ile karşılaştı. Federer kötü başladığı maçın ilk iki setini kaybetti. Siviçreli tenisçi 3. setten itibaren muhteşem bir geri dönüş yaparak 3. seti 6-2 ve 4. setide 6-0 alarak durumu 2-2'ye getirdi. Final setini de 6-3 kazanmayı başaran tecrübeli isim adını yarı finale yazdırdı.

Günün ikinci çeyrek finalinde ise dünya 1 numarası Novak Djokovic ev sahibi tenisçi Jo-Wilfred Tsonga ile karşılaştı. Dünya 1 numarasının çok zorlandığı karşılaşmada ev sahibi tenisçi 4 kez yakaladığı maç sayısı şansını değerlendiremedi.

Dünya 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, 5 numaralı seri başı olan Fraansız rakibi Jo-Wilfred Tsonga karşısında ilk seti 6-1 kazandıktan sonraki iki seti 5-7 ile kaybetti ve bir anda 2-1 geriye düştü. Ev sahibi tenisçi 4. sette yakaladığı 4 maç sayısı şansını kullanamayınca Djokovic seti zorda olsa 7-6 aldı ve final setini de 6-1 ile alan Djokovic korkulu rüya görmekten son anda kurtuldu ve 3-2'lik sonuçla adını finale yazdırdı.

Bu sonuçla tek erkekler yarı finalinde Novak Djokovic ile Roger Federer karşı karşıya gelecek.

Bayanlarda ise günün çeyrek final maçlarında rakiplerini eleyen Avustralyalı Samantha Stosur ve İtalyan Sara Errani yarı finale çıkan isimler oldular.

Günün ilk çeyrek final karşılaşmasında Samantha Stosur, Slovak Dominika Cibulkova ile karşı karşıya geldi. Samantha Stosur kaşılaşmadan 6-4 ve 6-1'lik setler sonunda 2-0 ile galip ayrıldı ve yarı finalie çıkan isim oldu.

Günün ikinci çeyrek final karşılaşmasında ise Sara Errani, Alman Angelique Kerber ile karşılaştı. Errani karşılaşmadan 6-3 ve 7-6'lık setlerle 2-0 galip ayrıldı ve yarı finale çıkan ikinci isim oldu. Errani bu sonuçla yarı finalde Smantha Stosur'un rakibi oldu.

Yorumlar