Federer ve Djokovic Dördüncü Turda : Fransa Açık

Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros) tek erkeklerde favoriler fire vermedi.

Roger Federer Fransa Açık 2012 (Roland Garros) 3 Tur
İsviçreli tenisçi Roger Federer, ev sahibi tenisçi Nicolas Mahut'u 6-3/4-6/6-2 ve 7-5'lik setler sonunda 3-1 ile geçti ve dördüncü tura adını yazdırdı.

Dünya 1 numarası ve turnuvanın da 1 numaralı seri başı olan Novak Djokovic ev sahibi tenisçilerden Nicolas Devilder ile karşılaştı. Djokovic karşılaşmayı 6-1-6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-0 alarak bir üst tura geçti.

Ev sahibi tenisçilerden bir üst tura çıkmayı başaran isim Jo-Wilfred Tsonga oldu. Tsonga İtalyan rakibi Fabio Fognini'yi 7-5/6-4 ve 6-4 ile geçti ve bir üst tura çıkan Fransız tenisçi oldu.

Tek erkeklerde bir üst tura çıkan diğer isimler ise çek tenisçi turnuvanın 7 numaralı sri başı Tomas Berdych ile 9 numaralı seri başı Arjantinden Juan Martin Del Potro oldu.


Fransa Açık Tenis Tek bayanlar karşılaşmalarında ise, 1 numaralı seribaşı Victoria Azarenka rakibi Kanadalı Aleksandra Wozniak'ı 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek bir üst tura geçti.

Maria Sharapova Fransa Açık Tenis 2012 (Roland Garros) 4. Turda
Turnuvanın 2 numaralı seribaşı olan Rus tenisçi Maria Sharapova ise Japon rakibi Ayumi Morita'yı 6-1'lik setler sonunda 2-0 yenerek bir üst tura çıkan isim oldu.

Fransa Açık'ta günün diğer karşılaşmalarında ise, 6 numaralı seribaşı Avusturyalı tenisçi Samantha Stosur Rus rakibi Nadia Petrova'yı 6-3'lük iki set sonunda 2-0 yenerek bir üst tura geçti.

Günün sürpriz sayılabilecek sonucu ise 3 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska ile 26 numaralı seribaşı Rus rakibi Svetlana Kuznetsova arasında yapılan maçta gerçekleşti. Kuznetsova eski günlerini anımsatan bir mücadele sonunda Agineszka Radwanska'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek bir üst tura geçen taraf oldu.

Yorumlar