Kim Clijters Tenisi Bırakıyor


Belçikalı tenisçi Kim Clijsters, Ameika Açık Tenis Turnuvasının ardından profesyonel tenise veda ediyor.

Kim Clijters
Kim Clijters, Brüksel'de yaptığı basın toplantısında, Amerika Açık Tenis Turnuvası'nın ardından tenisi bırakacağını söyledi. Clijters, Amerika Açık karşılaşmalarının yapıldığı Flushing Meadows kortlarının kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirtirtti. Clijsters, daha önce 3 kez şampiyonluk yaşadığı Amerika Açık Tenis Turnuvalarının düzenlendiği Flushing Meadows için “En büyük zaferlerimi orada yaşadım” açıklamasını yaptı ve tenise veda için de belki bu nedenle Flushing Meadows'u seçti.

Clijters, kalçasındaki sakatlık nedeniyle toprak kort sezonunu boş geçmek zorunda kalmıştı. Bu nedenle Fransa Açık'ta da mücadele edemeyecek olan Kim Clijters'ın , sezonun üçüncü Grand Slam'ı olan Wimbledon da ve 2012 Londra Olimpiyatları'nda oynaması bekleniyor.

Clijsters, anne olduktan sonra 2007 yılında ara verdiği tenise 2 yıl sonra muhteşem bir geri dönüş yapmış ve Amerika Açık Tenis'i kazanmıştı. Kariyerinde 4 Grand Slam şampiyonluğu bulunan ve şu an dünya sıralamasının 44'üncü basamağında bulunan Kim Clijsters, toplamda kazandığı 41 şampiyonlukla, Martina Navratilova'nın 167 şampiyonlukla lider olduğu tüm zamanlar sıralamasında 10'uncu, aktif sporcular arasında ise 43 şampiyonluk kazanan Venus Williams'ın ardından 2'nci sırada bulunuyor.

Yorumlar