Venüs Williams Kortlara Muhteşem Döndü


Amerika Açık Tenis Turnuvasından sonra yaklaşık 7 ay süreyle profesyonel tenisten uzak kalan ve bağışıklık sistemini etkileyen Sjögren Sendromu nedeniyle tedavi gören Venus Williams, tedavisinin ardından katıldığı ilk turnuva olan Miami’de dünya üç numarası Petra Kvitova’yı yenerek üçüncü tura yükseldi.

Venüs Williams WTA Miami 2012
Dünya eski 1 numarası Venüs Williams'ın Sjögren Sendromu tedavisi nedeniyle yaklaşık yedi ay uzak kaldığı kortlara dönüşü muhteşem oldu. Amerikalı tenisçi kortlara dönüşünün ardından çıktığı ikinci maçında geçen yılın flaş isimlerinden Petra Kvitova'yı 6-4/4-6/6-0’lık setlerle 3-1 yenerek üçüncü tura yükseldi.

Indian Wells’in ardından katıldığı Miami’ye de erken veda eden Çek tenisçi Petra Kvitova, maçtan sonra yaptığı açıklamada “Üçüncü set acı vericiydi. İlk iki oyunda kazanabilecek konumdaydım ancak başaramadım” dedi.

Venüs Williams’ın üçüncü turdaki rakibi, kendisi gibi turnuvaya wildcard ile davet edilen Alexandra Wozniak olacak.

Yakalandığı Hodgkin Lenfoması nedeniyle tedavi gördüğünden dolayı yaklaşık 10 aydır kortlardan uzak olan diğer bir tenisçi olan Rus Alisa Kleybanova ise ikinci turda elendi. Alisa Kleybanova  vatandaşı Maria Kirilenko’ya 7-6/6-3’lük setlerle mağlup oldu.

Dünya 1 numarası Victoria Azarenka ikinci turda karşılaştığı Micahella Krajicek karşısında özellikle ikinci sette zorlansada 6-3 ve 7-5'lik setler sonunda maçı kazanmayı başardı ve sezon başından beri devam ettirdiği yenilgisizlik serisini devam ettirdi. Azarenka üçüncü turda Heather Watson ile karşılaşacak.

Yorumlar