ATP Dubai Finali Roger Federer Andy Murray Arasında

ATP-Dubai'de yarı final maçları sonunda İsviçreli Tenisçi Roger Federer ile İskoç Tenisçi Andy Murray finale çıkan isimler oldu.

Roger Federer
Roger Federer bu sene sürekli eşleştiği Del Potro'yu iki tie-break sonunda geçerek fianle adını yazdırdı. İki tenisçinin bu yılki ilk eşleşmesi Avustralya Açık Çeyrek Finalinde olmuştu ve bu eşelemeden galip ayrılan taraf Federer oldu. İki tenisçi daha sonra Rotterdam'da finalde karşı karşıya geldiler ve yine kazanan Federer oldu. Federer ve Del Potro'nun Dubaideki yarı final karşılaşmasında da gülen taraf iki tie-break sonunda Federer oldu. İki tenisçininde servis oyunlarını kazanması sonucunda tie breake giden ilk seti, Federer tie-break'in başında kazandığı avantajı sonuna kadar korudu ve ilk seti kazandı. İkinc settede her iki tenisçi kendi servis oynlarını kazanınca yine tie-break'e gidildi. İkinci tie-break'te 5-0 geriye düşen Roger Federer muhteşem bir geri dönüş yaparak tie-break'i ve maçı kazanmayı başardı.

Andy Murray
Günün diğer yarı finalinde ise dünya bir numarası Novak Djokovic ile dört numarası Andy Murray karşılaştı. Karşılaşmaya iyi başlayan Andy Murray altıncı oyunda servis kırarak 4-2 öne geçti ve bu avantajını oyun sonuna kadar koruyarak seti 6-2 kazandı. İkinci setede hızlı başlayan Murray 2-0 öne geçtiği ve 5-2'ye getirdiği seti zora soktu ve Djokovic'in durumu 5-5'e getirmesine engel olamadı. djokovic maça ortak oldu derken Murray son oyunda servis kırarak seti 7-5 ve maçıda 2-0 kazanarak finale çıktı.

ATP-Dubai finali yarın Andy Murray ile Roger Federer arasında yapılacak 


Yorumlar