Avustralya Açıkta Sürpriz Final

Avustralya Açık'ta uzun bir aradan sonra Nadal ve Federer ikilisinden birinin yer almadığı ilk finali Sırp raket Djokoviç kazandı. 
Avustralya Açık - Novak Djokovic
Sezonun ilk Grand Slam Turnuvası olan Avustralya Açık'ta "Rod Laver Arena'da" oynanan tek erkekler finalinde Sırp raket Novak Djokovic ile İskoç raket Andy Murray karşılaştı. Sırp raket sergilediği etkili oyun ile İskoç rakibini 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı.

İlk seti 6-4 kazanan Djokovic, ikinci seti 6-2 ve 3. seti de 6-3 alarak şampiyonluk sevincini yaşayan taraf oldu. 


Dünya sıralamasında 1. sırada bulunan İspanyol Nadal ile 2. sıradaki İsviçreli Federer'in erkenden elenmesiyle, yıllardır Grand Slam finallerine damga vuran 2 tenisçinin de olmadığı sürpriz sayılacak bir final oldu. 2005 yılındaki Fransa Açık finalinden sonra, Nadal ya da Federer'den birinin oynamadığı ikinci final oldu.

Kadınlarda ise, Belçikalı tenisçi Kim Clijters, Çinli Rakibi Li Na'yı yenerek Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın şampiyonu oldu. 


Tenis'e 2yıl ara verdikten sonra, geçen yıl Amerika Açık ile muhteşem bir dönüş yaptı ve geri döndükten sonra katıldığı ilk Grand Slam olan Amerika Açık'ta, hemde çok formda olan bir rakibi yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu sene ise sezonun ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık'tada şampiyonluğa ulaşarak dünya sırlamasındaki yükselişini de sürdürmüş oldu.

Hotfile.com | TV Alemi | Youtub Video |Tuba Büyüküstün

Yorumlar