Teşekkürler Dementieva

Dünya bayanlar tenisinin önemli isimlerinden Elena Dementieva sürpriz bir kararla emekliye ayrıldı.

Sezon Sonu Şampiyonasındaki Francesca Schiavone ile yaptığı karşılaşmanın ardından, Elena Dementieva, rakiplerine, hayranlarına ve ailesine teşekkür ettiği duygusal bir konuşma ile Tenis'e veda ettme kararını açıklayan ünlü raket için, turnuvaya katılan diğer tenisçilerinde övgü dolu konuşmlar yaptığı özel bir tören düzenlendi.

12 yıllık parlak bir kariyeri geride bırakan yıldız oyuncunun elde ettiği en büyük başarı, 2 yıl önceki, 2008 Pekin Olimpiyatlarında elde ettiği altın madalya oldu. elena Dementieva ayrıca kadınlar turunda 16 tekler, 6 çiftler turnuvası kazandı. Birçok başarıya imza atan tenisçi, kariyeri boyunca final maçları oynasa da hiçbir grand slam turnuvasında mutlu sona ulaşamadı.

29 yaşında emeklilik kararı alan Dementieva'yı rakipleri de övgü dolu sözlerle uğurladı.

Yurttaşı Vera Zvonareva, "Elena harika bir oyuncu ve bence, birçok Rus genci için büyük bir ilham kaynağı oldu" yorumunu yaparken, Kim Clijsters, Dementieva için "En profesyonelce yaşayan oyunculardan, kortlarda gördüğümüz en hoş kızlardan biriydi" ifadesini kullandı.

Kadınlar turu başkanı Stacey Allaster da Rus yıldızın, kariyeri boyunca kortta ve kort dışında tam bir profesyonel olduğunu, tüm dünyada tenisin gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Bir tenis sever olarak bizde Elena Dementieva'ya bundan sonraki yaşamında mutluluklar diliyoruz. Güle Güle Elena...

Hotfile.com | TV Alemi | Youtub Video |Tuba Büyüküstün

Yorumlar