Wimbeldon 2010

Roger Federer’in elenmesinden sonra benim için heyecanını yitirmiş olan Wimbeldon Tenis Turnuvasında bu yıl şampiyonluk sevincini yaşayan isimler Serena Williams ve Rafael Nadal oldu.

Wimbledon Tenis Turnuvası‘nda bayanlarda 4. kez şampiyonluk sevincini yaşayan Serena Williams, şampiyonluğa finalde Rus rakibi Vera Zvonareva’yı 2-0 yenerek ulaştı. Bu sonuçla, Serena Williams, Wimbledon’da dördüncü, grand slamlarda da 13. şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Williams 66 dakika süren maçı 6-3 ve 6-2′lik setlerle kazandı. Zvonareva kariyerinin ilk grand slam finalinde Williams karşısında pek bir varlık gösteremedi.

Roger Federer’e kaptırdığı 1 numarayı, bu sene gösterdiği üstün performansı ile geri alan Nadal, Wimbeldon’da tek erkeklerde şampiyon olarak ikinci Wimbeldon zaferine ulaşmış oldu. Rafael Nadal, rakibi Tomas Berdych’i rahat bir oyun sergilediği karşılaşmada 3:0’lik net bir sonuçla geçti. Bu şampiyonlukla toplamda 8’inci “Grand Slam” zaferine ulaşan Nadal’ın, Wimbledon’da elde etiği bu 2. şampiyonluğun ardından, tenis severler artık çim kortlarda da Nadal’ın üstünlüğü’mü başlıyor acaba diye sormaya başladı.



Yorumlar