Williams Kardeşler Yola Devam Ediyor

Sezonun ilk Grand Slam Turnuvası olan Avustruraly Açık'ta bayanlarda bir çok favori isim elenirken Williams kardeşler yola devam ediyor.

Serena Williams
Avustralya Açık'ta ev sahibi Samantha Stosur ile karşılaşan Serena Williams iki set sonunda rakibini yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. 1 numaralı seribaşı Serena 13 numaralı seribaşı Stosur'u 6-4 ve 6-2'lik setlerle geçti.

Avustralya Açık'ta üç kez şampiyonluk yaşayan Serena Williams, dördüncü kez kupaya uzanmak için ablası ile bir kez daha karşı karşıya gelebilir.

Venus Williams 17 numaralı seribaşı Francesca Schiavone ile karşılaştı. Venüs Williams rakibi karşısında ilk seti 6-3 kaybetmesine karşın sonraki setleri 6-2 ve 6-1'lik skorlarla kazandı. Venus Wiliams çeyrek finalde turnuvanın sürpriz bir ismi ile, Çinli Li Na ile karşı karşıya gelecek. Çinli raket 4. turda 4 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki'yi 6-4 ve 6-3'lük iki setle elemeyi başararak turnuvanın önemli sürprizlerinden birinede imza atmış oldu. Bu sonuçla bayanlarda iki ve üç numaradan sonra 4. numaralı seribaşı da elenmiş oldu.

Bayanlarda bir diğer 4. tur maçında ise 7 numaralı Azarenko ile 9 numaralı seribaşı Zvonareva karşı karşıya geldi. İlk seti 6-4 ile Rus raket Zvonareva kazandı. İkinci set 6-4 ile maçta dengeyi kuran Belaruslu Azarenko'nun oldu. Çeyrek finale çıkacak ismi belirleyen 3. sette Azarenko maçtaki kontrolü tamamen ele geçirdi ve 6-0 ile seti ve maçı kazandı. Daha önceki yaptıkları dört karşılaşmada da Rus rakibini hiç yenememiş olan Azarenko, hem rakibin ilk kez yenme başarısını yaşadı hem de Avustralya Açık'ta ilk kez çeyrek final'e çıkma mutluluğunu yaşamayı hak etti.

Azarenko çeyrek finalde Avustralyalı Samantha Stosur eleyen Serena Williams ile karşılaşacak.

Erkekler Sonuçları


Roger Federer
Dünyanın 1 numarası Roger Federer, 4. turda 22 numaralı seribaşı Avustralyalı Lleyton Hewitt'i zorlanmadan geçti. Federer, ev sahibi raket karşısında ilk seti 6-2, ikinci seti de 6-3'le zorlanmadan kazandı. Karşılaşmanın 3. setinde evsahibi raket daha etkili olsa da, Federer rakibini 6-4'le geçmeyi başardı ve maçı da 3-0'lık sonuçla kazandı.

Federer'in çeyrek finaldeki rakibi ise, 6 numaralı seribaşı Rus Nikolay Davydenko olacak.

Rus raket Nikolay Davydenko ile İspanyol Fernando Verdasco arasındaki maç nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Davydenko ilk iki seti 6-2 ve 7-5 kazandı. Maçı bırakmayan Verdasco pes etmedi üçüncü ve dördüncü setleri 6-4 ve 7-6 kazandı. Maçı kazananı 5. set belirledi. Bu seti 6-3 kazanan Rus tenisçi Davydenko gülen taraf oldu.

Diğer 4. tur maçında ise üç numaralı seribaşı Novak Djokoviç, Polonyalı rakibi Lukasz Kubot'u 6-1, 6-2 ve 7-5'lik sonuçlarla geçti.

Günün bir diğer zorlu ve nefes kesn karşılaşmasıda 10 numaralı seribaşı Fransız Tsonga ile 26 numaradan Avustralya Açık'a katılan İspanyol Almagro arasında oynanan maç oldu. Beş set süren mücadele nefes kesti. İlk iki seti Jo Wilfred Tsonga 6-3 ve 6-4 ile kazandı. İspanyol Nocolas Almagro maçı bırakmadı ve devam eden setleri, Almagro 6-4 ve 7-6’lık setlerle kazandı. Mutlu sona ulaşan taraf ise son seti 9-7 ile kazanan Fransız Tsonga oldu.

TV Alemi | Youtub Video | Tuba Büyüküstün


Yorumlar