Kim Serenayı'da Eledi

Kim Clijters'i Kimse Durduramıyor.
Tenis'e evlenmek ve çocuk doğurmakiçin ara veren hemde en tepeye çıkmışken ara veren Belçikalı Kim clijters'in dönüşü muhteşem oldu.

Caroline Wozniacki
Belçikalı raket Kim Clijsters, zirvedeyken ara verdiği tenise yine zirvede başlayacak gibi görünüyor. Evlenmek ve çocuk yapmak için tenise zirvede olduğu dönemde ara veren Belçikalı Kim Clijsters, Amerika Açık'ta finale adını yazdırmayı başardı. Kim Clijsters, yarı finalde karşılaştığı ABD'li Serena Williams'ı 2-0 yenerek finalde Danimarkalı Caroline Wozniacki'nin rakibi oldu.

Wild card'la turnuvaya katılan Clijsters'ın yarı finaldeki galibiyeti olaylı bir şekilde gerçekleşti. Yağmur nedeniyle 2 gün geç başlayan maçın ilk seti normal gibiydi. Serena kaybettiği bir puandan dolayı sinirlenip raketini yere atınca hakemden uyarı aldı. Clijsters 6-4'le bu seti aldı. İkinci sette de çekişme vardı. 6-5 Clijsters galipken Serena Williams 15-30'da ayak hatası yaptı. Bu hata ile bir anda Kim Clijters 2 maç puanı oynama hakkı elde etti. Serena, hakeme gidip itirazın şiddetini arttırdı. "Bu yıl ilk kez ayak hatası
Kim Clijters
cezası aldım" diyen Serena, itirazını yaklaşık 20 dakika sürdürünce, konuşma sonunda maçtaki ikinci uyarıyı aldı. İkinci uyarı ile puan cezası gelince, Clijsters rakibinin bu hataları neticesinde, iki puanda da raketini kaldırmadan seti 7-5 ve maçı 2-0 kazandı. Karşılaşmayı izlemeye gelen tenis severler, durumu ıslıklarıyla protesto etselerde, bu sonuçla Kim Clijsters, Amerika Açık'a wild card'la katılıp finale kadar yükselen ilk kadın oldu.

Diğer yarı finalde karşılaşmasında ise 9 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki, Belçikalı Yanina Wickmayer'i 6-3 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek kariyerinde ilk kez bir Grand Slam'de finale çıkmayı başararak Kim Clijters'in rakip oldu.

TV Alemi | Youtub Video | Tuba Büyüküstün


Yorumlar