Federer Djokovic Yarı Finalin İlk İsimleri

Amerika Açık'ta ilk yarı finalistler belli oldu. Federer ve Djokovic yarı finalde karşılaşacaklar.

Roger Federer Rafael Nadal
Federer yarı finale çıkmak için Fransa Açıkta finalde yenediği Söderling ile karşılaştı. Kariyerinde 3 Avustralya Açık, 6 Wimbledon, 1 Roland Garros, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan dünyanın bir numaralı Tenisçisi Federer, 12 numaralı seribaşı İsveçli Robin Soderling'i 6-0, 6-3, 6-7 (6) ve 7-6 (6)'lık sonuçlarla 3-1 yenerek, yarı finale yükseldi.

Erkeklerde yarı finale yükselen diğer isim ise, geçen yıl Avustralya Açık'ı kazanan, 4 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic oldu. Sırp raket çeyrek finalde karşılaştığı 10 numaralı seribaşı İspanyol Fernando Verdasco'yu 7-6 (2), 1-6, 7-5 ve 6-2'lik setlerle 3-1 mağlup ederek, adını yarı finale yazdıran ikinci isim oldu.

Tek bayanlarda ise 9 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki, ABD'li Melanie Oudin'i 6-2'lik iki setle 2-0 yenerek, yarı finale çıktı  ve turnuvanın en büyük sürprizini gerçekleştiren genç tenisçiyi turnuva dışında bıraktı. 
Belçikalı Yanina Wickmayer ise Ukraynalı rakibi Kateryna Bondarenko'ya 7-5 ve 6-4'lük setlerle 2-0 üstünlük sağlayarak, bayanlarda yarı finale çıkan diğer isim oldu. 
Turnuvada, tek erkeklerdeki diğer yarı finalistler ise, 6 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin Del Potro ve 16 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic ve 11 numaralı seribaşı Şilili Fernando Gonzalez ve 3 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal'ın çeyrek final maçları sonunda belli olacak.


TV Alemi | Youtub Video | Tuba Büyüküstün


Yorumlar