Venüs Williams Finalde Bartoli'ye Kaybetti

Amerika Birleşik Devletlerin'de düzenlenen Stanford Classic Tenis Turnuvası'nda ABD'li Venus Williams, Fransız Marion Bartoli'ye finalde kaybetti.


Marion Bartoli
Marion Bartoli'nin hızlı başladığı maçta, ilk set, 6-2 Bartoli'nin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci sette maç sayısı için servis kullanan Marion Bartoli, bu fırsatı kullanamadı ve Venüs Williams rakibinin servislerini peş peşe kırmayı başararak 7-5'le mücadeleyi son sete taşıdı.

Marion BartoliFransız raket 3. sette üstün olan taraftı. Venus Williams'ın hatalarından yararlanmasını bilen Bartoli, 30-0 geriye düştüğü son oyunda üst üste 4 winner atarak seti 6-4 maçı da 2-1 kazandı.

Maç boyunca Bartoli'nin 18 winner'ına karşı 54 winner kaydeden Venus Williams'ın 59 basit hatası yenilgiyi getiren en büyük etken oldu.

Stanford'da şampiyonluğa ulaşan Fransız raket Marion Bartoli'nin dünya klasmanında iki basarak tırmanarak 12'nciliğe yükselmesi, önce Wimbeldon'da kardeşi Serena'ya kaybeden, sonrada Stanford'da finalde Bartoli'ye karşı kaybetmesine rağmen Venüs Williams'ın 3'üncü sıradaki yerini koruması bekleniyor.

Yorumlar