İstanbul Cup 2009 Sona Erdi

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup'ta Şampiyon 5 Numaralı Seribaşı Rus Vera Dushevina'nın Oldu.


Vera Dushevina
ENKA Arena'da düzenlenen turnuvada, Rus raket Dushevina, finalde karşılaştığı Çek Lucia Hradecka'yı (8 numaralı seribaşı) set vermeden yendi.

Vera Dushevina yorgun rakibi Hradecka önünde sadece 1 oyun kaybetti. 6-0 ve 6-1'lik sonuçlarla korttan ayrılan Rus raket, İstanbul Cup'ın 2009 şampiyonu oldu. Bir gün önce çiftlerde kazananyorgun Çek rakibi Lucia Hradecka karşısında rahat bir oyun sergileyen ve kolay kazanan Dushevina İstanbul Cup 2009 Şampiyonlupuna uzanan isim oldu.
Vera Dushevina
Turnuvada finale gelene kadar yaptığı 4 karşılaşmayı da set vermeden kazanan 23 yaşındaki Vera Dushevina, tekler ana tablo 1. turda Ukraynalı Yuliana Fedak'ı 6-1 ve 6-4, 2. turda İtalyan Maria Elena Camerin'i 6-0 ve 6-1, çeyrek finalde İspanyol Anabel Medina Garrigues'i 6-2 ve 6-3, yarı finalde de İsviçreli Timea Bacsinszky'i de 6-2 ve 6-4'lük setlerle yenmişti.  
Dushevina, kazandığı bu zaferle WTA Tour'da kariyerinin ilk tekler şampiyonluğuna da ulaşmış oldu. Karşılaşmanın izleyenler açısından kolay göründüğünü ve 41 dakika sürdüğünü belirten Dushevina, ''Rakibim yorgundu, bunun için kısa sürdü. Yorgun olmasaydı 1.5 saat sürerdi ve yine kazanırdım diye düşünüyorum. Çok çok iyi oynadım. Genel anlamda oyunun kontrolü bendeydi'' diye konuştu.

Yorumlar