Jankoviç Elendi

JankoviçAvustralya Açık 2009 sürprizlerle devam ediyor, Venüs Williams ve Anna İvanoviçten sonra şimdide Dünyanın bir numarası Jankoviç 16 numaralı seribaşı Marion Bartoli'den set bile alamadan elendi.

Maça çok kötü başlayan Jankoviç 6-1 ve 6-4'lük setlerle Marion Bartoli'ye yenilerek turnuvaya 4. turda veda etmiş oldu. Melbourne Park'ta daha önce 2. turdan öteye geçmemiş olan Bartoli çeyrek finalde yedi numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva ile karşılaşacak. Zvonareva, vatandaşı ve 10 numaralı seribaşı Nadia Petrova'yı 7-5, 6-4'lük setlerle eledi.

Bayanlarda günün en ilginç ve heyecanlı karşılaşması, üç numaralı seribaşı Dinara Safina ile 15 numara Alize Cornet arasındaydı.

Safina final setinde 5-2 geriden geldiği mücadeleden galip ayrılmayı başardı. 19 yaşındaki Cornet iki maç puanı şansını kullanamadı. İki saat dokuz dakika süren karşılaşmanın setleri 6-2, 2-6, 7-5 sonuçlandı.

Avustralya Açık'ta ilk kez son sekize kalan Dinara Safina'nın çeyrek finaldeki rakibi, üç yıl sonra bir grand slam turnuvasında mücadele eden Jelena Dokic.

Avutralya Açık 2009 erkeklerde ise Roger Federer ilk iki setini kaybettiği maçta Tomas Berdych'i beş setlik bir maç sonunda yenerek Avustralya Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Dünyanın iki numarası Federer, Çek tenisçi Berdych'i 4-6, 6-7, 6-4, 6-4, 6-2'lik setlerle yenerek sezonun ilk grand slam turnuvasında çeyrek finalist oldu.

23 yaşındaki Çek tenisçi, ilk iki seti Federerden almasına rağmen, üç kez Avustralya Açık şampiyonu olan Federer'in oyunun ilerleyen bölümlerinde yavaş yavaş ağırlığını koyduğu karşılaşmadan mağlup olarak ayrılmaktan kurtulamadı.

Federer çeyrek finalde Arjantinli Juan Martin Del Potro ile karşılaşacak. Sekiz numara Del Potro, 19 numaralı seribaşı Marin Cilic'e 5-7, 6-4, 6-4, 6-2'lik setlerle üstünlük sağladı.

20 yaşındaki Del Potro, Melbourne Park'ta çeyrek final oynayan 1992 yılında Richard Krajicek'ten bu yana son sekize kalan en genç tenisçi oldu.

Yedi numaralı seribaşı Andy Roddick, daha önce dokuz kez karşılaştığı ve hiç yenilmediği Tommy Robredo'yu 7-5, 6-1, 6-3'lük setlerle yenerek çeyrek finaldeki rakibini beklemeye başladı.

Roddick'in çeyrek finaldeki rakibi turnuvanın son şampiyonu Novak Djokovic oldu. Djokovic, 2006'nın finalisti Marcos Baghdatis'i 6-1, 7-6, 6-7, 6-2'lik setlerle mağlup etti.

Yorumlar