Federer Terlemeden Yarı Finalde


Federer zorlanmadığı bir maç ardından yarı finale çıktı.

Dünya klasmanında 2. sırada yer alan İsviçreli Roger Federer, 8 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin Del Potro'yu 6-3, 6-0 ve 6-0'lık setlerle 3-0 yenerek, adını yarı finale yazdırdı.

Federer zorlanmadan yarı finalde.

Teniste sezonun ilk "Grand Slam" mücadelesi olan 97. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda çeyrek final maçları başladı.

Melbourne Park kortlarında yapılan, toplam 22 milyon Avustralya Doları ödüllü turnuvanın dokuzuncu gününde, tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer yarı finale yükseldi.

Dünya klasmanındaki 4,5 yıllık liderliğini, geçen yıl Ağustos ayında İspanyol raket Rafael Nadal'a kaptıran, kariyerinde 3 Avustralya Açık, 3 Roland Garros finali, 5 Wimbledon, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, 8 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin Del Potro'yu 6-3, 6-0 ve 6-0'lık setlerle 3-0 yenerek, adını yarı finale yazdırdı.

Geçen yılın Avustralya Açık şampiyonu 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ise 7 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick ile yaptığı maçın 4. setinde sakatlanarak, turnuvaya veda etti. Djokovic ve Roddick arasındaki mücadelenin ilk 3 seti, 6-7 (3), 6-4 ve 6-2 bitti. Roddick de böylece yarı finale yükseldi.

Yorumlar