Avusturalya Açık Tenis 2009

Avustralya Açık 2009

Anna İvanoviç
Avustralya Açık'ın ilk gününde iddialı Sırp tenisçiler Ana Ivanovic, Jelena Jankovic ve Novak Djokovic ilk tur maçlarından galibiyetle ayrıldı.

Djokovic, ilk ve tek grand slam zaferini yaşadığı turnuvada ilk tur maçını set vermeden kazandı

Bayanlarda dünyanın bir numarası Jankovic Avusturyalı Yvonne Meusburger 6-1, 6-3, 12 ay önce Melbourne Park'ta final oynayan Ivanovic de Alman Julia Goerges 7-5, 6-3'lük setlerle eledi.

Açılış maçında iyi bir görüntü vermeyen Ivanovic, "daha ilk günden süper bir oyun oynamayı beklemiyorum" diyerek performansından kaygı duymadığını vurguladı.

Erkeklerde geçtiğimiz yılın şampiyonu NovakDjokovic, elemelerden gelen İtalyan rakibi Andrea Stoppini'yi 6-2, 6-3, 7-5'lik setlerle mağlup etti.

Üç numaralı seribaşı Djokovic, "olaya pozitif bakmaya çalışıyorum. Bu daha ilk tur, umarım bir sonraki maçta daha iyi oynayacağım" dedi.

Açılış gününün en acımasız ismi yedi numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick'ti. Melbourne Park'ta üç kez yarı final oynayan Roddick, sadece üçüncü grand slam turnuvasına katılan 31 yaşındaki Bjorn Rehnquist'i 6-0, 6-2, 6-2'lik setlerle eledi.

Roddick'in ikinci turdaki rakibi, Michael Llodra'yı üç sette geçen Belçikalı Xavier Malisse olacak.

Sezonun ilk grand slam turnuvasının flaş oyuncusu ise 16 yaşındaki Avustralyalı Bernard Tomic oldu.

İtalyan Potito Starace'yi 7-6, 1-6, 7-6, 7-6'lık setlerle saf dışı bırakan Tomic, Avustralya Açık tarihinde maç kazanan en genç oyuncu unvanını aldı.

Tomic'i ikinci turda Lüksemburglu Gilles Muller bekliyor.

12 yıl sonra bir grand slam turnuvasına katılan 38 yaşındaki Kimiko Date-Krumm, 25 numaralı seribaşı Kaia Kanepi karşısında başabaş bir mücadele vermesine rağmen korttan yenik ayrıldı. Setler 6-4, 4-6, 8-6 sonuçlandı.

Artık sadece tenis oynamanın ve seyahat etmenin zevkine varmak için kortlarda olduğunu söyleyen dünyanın eski dört numarası, "gençliğimde tenis beni böyle eğlendirmiyordu" dedi.

Erkeklerde Juan Martin Del Potro (8), David Ferrer (11), Stanislas Wawrinka (15) Robin Söderling (16), Marin Cilic (19), Tomas Berdych (20), Tommy Robredo (21), Mardy Fish (23) ikinci tura çıkan seribaşları oldu.

2005'in şampiyonu Marat Safin ve 2006'nın finalisti Marcos Baghdatis ilk tur maçlarında set kaybetmedi.

Bayanlarda Dinara Safina (3), Vera Zvonareva (7), Nadia Petrova (10), Caroline Wozniacki (11), Alize Cornet (15), Alisa Kleybanova (29) ilk turu set yitirmeden geçti.

23 numara Agnes Szavay Galina Voskoboeva'ya, 24 numara Sybille Bammer Lucie Safarova'ya ve 27 numara Maria Kirilenko da Sara Errani'ye ilk turda boyun eğdi.

Yorumlar