Mutua Madrid Open Virtual Pro Grupları Belli Oldu

İlk kez düzenlenecek olan Mutua Madrid Open Virtual Pro Organizasyonu Grupları ve Hangi İsimlerin Bu Oranizasyona Katılacağı Belli Oldu.

Mutua-Madrid-Open-Virtual-Pro-Grupları-Belli-Oldu-Grup-Tablo-Resmi
Mutua Madrid Open Virtual Pro

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan tenis sezonunda, 1 Mayıs ile 10 Mayıs tarihlerin arasında düzenlenmesi planlanan 2020 Mutua Madrid Açık’ın sıra dışı bir çözümle sanal ortamda düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. İlk kez düzenlenecek olan Mutua Madrid Open Virtual Pro organizsayonuna katılacak isimler ve grupları belli oldu.

Kadınlar


Grup 1: 

Pliskova, Bencic, Ferro ve Suarez

Grup 2: 

Svitolina, Konta, Azarenka ve Cirstea

Grup 3: 

Andreescu, Keys, Mladenovic ve Wozniacki

Grup 4: 

Bertens, Kerber, Vekic ve Bouchard

Erkekler


Grup 1: 

Nadal, Monfils, Shapovalov ve Murray

Grup 2: 

Thiem, Schwartzman, Isner ve Ferrer

Grup 3: 

Tsitsipas, Fognini, Nishikori ve Tiafoe

Grup 4: 

Zverev, Goffin, Khachanov ve Pouille

Normal Tenis takviminde 13 Temmuz’a kadar yer alan bütün turnuvalar tüm dünyayı ve dolayısı ile spor olaylarını da etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle ya iptal edilmiş ya da askıya alınmış durumda. Toprak kortun en önemli turnuvalarından biri olan Madrid Açık’ın bu askıya alınma kararının ardından iptal edileceği bekleniyordu, fakat organizatörler sıra dışı bir çözümle, Manola Santana’da düzenlenecek olan turnuvayı sanal boyuta taşımayı düşündüler.

27 ile 30 Nisan arasında gerçekleşecek olan sanal organizasyona ATP ve WTA’den 16’şar oyuncu katılacak. Klasik eleme usulü uygulanacak olan organizasyonda her grubun ilk iki raketi, çeyrek finallerde eşleşecekler. 

Organizasyonun ardından koronavirüs nedeniyle ekonomik zorluk çeken görevlilere ve ailelere para yardımı yapılacak.

Yorumlar