Simona Halep Hasrete Son Verdi

Dünya 1 numarası Simona Halep, setlerde geri düştüğü final karşılaşmasında Sloane Stephens'ı mağlup etmeyi başararak, kariyerindeki ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etti ve hasrete son verdi.

Fransa Açık (Roland Garros) tek kadınlar finalinde dünya 1 numarası Rumen tenisçi Simona Halep, turnuvanın 10 numaralı seribaşı Amerikalı tenisçi Sloane Stephens'ı 3-6, 6-4 ve 6-1'lik setlerin ardından 2-1'lik sonuçla mağlup ederek Fransa Açık tek kadınlarda şampiyon oldu.

simona-halep-4.-grand-slam-finalinde-hasrete-son-verdi
Simona Halep
Bu turnuvada üçüncü kez olmak üzere kariyerinin dördüncü Grand Slam finaline çıkan Simona Halep, ilk seti kaybetmesine, ikinci setin başında da servis kırdırmasına rağmen muhteşem bir geri dönüş yaparak 2 saat 3 dakika sonunda gülen taraf olmayı başardı.

Halep bu şampiyonlukla Virginia Ruzici'nin 1978 yılında elde ettiği şampiyonluktan tam 40 yıl sonra Roland Garros'ta şampiyon olan ilk Rumen tenisçi oldu. Sloane Stephens ise kariyerinde çıktığı 7. turnuva finalinde ilk mağlubiyetini yaşadı.

Roland Garros finali sonucunda Simona Halep WTA Dünya Klasmanı'nda zirvedeki yerini korurken, Sloane Stephens 10. basamaktan 4.lüğe yükselecek.

Yorumlar