Wimbeldon'da Nadal Sürprizi

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da Nadal sürprizi yaşandı. Turnuvada tek erkeklerin 4 numaralı seribaşı İspanyol tenisçi Rafael Nadal Lüksemburg'lu rakibi Gilles Müller'e çekişmeli bir mücadelenin ardından 3-2 yenilerek elendi ve sevenlerine turnuvanın en büyük sürprizlerinden birini yaşattı.

rafale-nadala-gilles-miller sürprizi

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın 7. gününde, tek erkekler ve kadınlar kategorilerinde 4. tur, bir maç dışında tamamlandı. Turnuvanın favorilerinden Novak Djokivic bugün saat 14:00'de Adrian Mannarion ile karşılaşacak.

Tek erkeklerde turnuvanın 1 numaralı seribaşı İskoç tenisçi Andy Murray, Fransız Benoit Paire'i 7-6, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek, çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Turnuvanın bir diğer favori ismi, 3 numaralı seribaşı İsviçreden Roger Federer, 13 numaralı seribaşı Bulgar rakibi Grigor Dimitrov'u 6-4, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek, çeyrek finale çıkan diğer isim oldu.

Erkeklerde 16 numaralı seribaşı Lüksemburglu Gilles Müller, turnuvanın bir diğer favorisi olan 4 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal'ı eleyerek günün sürprizine imza attı. Müller, 4 saat 48 dakika süren maçta rakibini 6-3, 6-4, 3-6, 4-6 ve 15-13 sona eren setlerin sonunda 3-2 yenerek çeyrek finale çıkan taraf oldu.

Günün bir diğer sürprizini ise Angelique Kerber yaşadı ve turnuvaya 4. turda veda etti. Tek bayanlarda 14 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, Alman rakibi Kerber'e karşı 4-6, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-1 üstünlüğk sağlayarak, çeyrek finale yükseldi.

Turnuvanın 13 numaralı seribaşı Letonyalı Jelena Ostapenko, Ukraynalı Svitolina'yı 6-3 ve 7-6 tamamlanan setler sonunda  2-0 mağlup etti ve bir üst tura çıkan taraf oldu.

Amerikalı tenisçi Coco Vandeweghe de 24 numaralı seribaşı olarak geldiği turnuvada bir sürprize imza attı ve Danimarkalı Wozniacki'yi 7-6 ve 6-4 biten setler sonunda evine yollayarak bir üst tura çıkan isim oldu.

Turnuvanın 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, Belaruslu rakibi eski dünya 1 numaralartından Victoria Azarenka'yı 7-6 ve 6-2'lik setler sonunda eleyerek bir süt tura çıktı. Wimbeldon'a 10 numaralı seribaşı olarak gelen Amerikalı Venus Williams ise turnuvanın 27 numaralı seribaşı Hırvat Ana Konjuh'u 6-3 ve 6-2'lik setlerin ardından 2-0 mağlup ederek, çeyrek finale çıkan taraf oldu.

Yorumlar