Sharapova Tenis dünyasını Karıştırdı

Yasaklı Madde Kullandığı için bir buçuk yıl men cezası alan Maria Sharapova'nın cezasının bitip, kortlara dönmesi tenis dünyasını karıştırdı.

Maira Sharapova'nın Menajeri olan Max Eisenbud, Sharapova'nın aldığı cezanın azlığını ve ilk turnuvasına wild cart ile çağırılıp sıfırdan başlamamasını eleştiren Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki'ye yönelik olarak kullandığı ağır ifadelerinden dolayı geri adım atmak zorunda kaldı.

maria-sharapova-Eugenie Bouchard-wta-madrid

Yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle aldığı bir buçuk yıllık men cezasını nisan sonunda dolduran Maria Sharapova, bu kez menajeri Max Eisenbud'un Caroline Wozniacki'ye yönelik sözleriyle gündemi meşgul ediyor.

Wozniacki'nin Sharapova'yı eleştiren açıklamaları sonrası Danimarkalı rakete karşı çok ağır ifadeler kullanan Max Eisenbud, "Wozniacki gibi 'gezgin' tenisçiler, dünya sıralamasındaki yerlerini küçük turnuvalarda topladıkları puanlara borçlular. Hiç Grand Slam kazanamadılar ve yeni jenerasyon şimdiden onları geçmeye başladı. Böyle bir durumda Maria'yı hedef almaları gayet normal. Çünkü onlar ancak Sharapova'nın, Serena'nın, Azarenka'nın veya Kvitova'nın olmadığı bir Grand Slam'de başarılı olabilirler." demişti.

Max Eisenbud bu açıklamalarının ardından başta WTA Yöneticisi Steve Simon olmak üzere tenis dünyasındaki birçok isimden gelen tepkiler üzerine geri adım attı. Eisenbud kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğunu dile getiren tecrübeli menajer, Wozniacki'ye hitaben "Gerçekten çok üzgün ve pişmanım. Umarım beni affedebilirsin. Muhteşem kariyerin sayesinde tenis tarihine adını yazdıracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Doping cezasını tamamlamasının ardından ilk olarak WTA Stuttgart'a katılan 30 yaşındaki Maria Sharapova, turnuvanın yarı finalinde Kristina Mladenovic'e yenierek elenmişti.

Rus tenisçi Madrid Açık'ta kendisini sert sözlerle eleştiren ve hilekarlıkla suçlayan bir diğer isim olan Eugenie Bouchard'la ikinci turda karşılaştı ve 2-1 yenilerek turnuvaya ikinci turda veda etti.

Yorumlar