Wimbeldon'da Kuralar Çekildi : Wimbeldon 2016

Sezonun Üçüncü Grand Slam Turnuvası olan Wimbeldon'da kuralar çekildi. Yapılan kura çekimi sonrası hem erkekler, hem de kadınlarda dünya sıralamasının 1 ve 3 numaraları tablonun aynı tarafında yer aldı.

Tek erkeklerde son iki yılın şampiyonu, dünya 1 numarası ve turnuvanın da seri başı olan Novak Djokovic, ilk turda ev sahibi tenisçi James Ward'la karşılaşacak.

Kariyerinde tek Wimbledon şampiyonluğu bulunan Andy Murray ise vatandaşı Liam Broady ile, turnuvanın 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ise Arjantinden Guido Pella ile eşelşti.

Ana tablonun aynı bölümünde yer alan Novak Djokovic ile Roger Federer'in Wimbledon yarı finalinde birbirlerine rakip olması muhtemel gözükürken, tablonun diğer tarafında ise Andy Murray ve Stan Wawrinka öne çıkan isimler konumunda.

wimbeldonda-eşleşmeler-belli-oldu
Tek kadınlarda 6 kez Wimbledon şampiyonluğu bulunan dünya 1 numarası Amerikalı tenisçi Serena Williams, ilk turda elemelerden gelecek bir isimle karşılaşacak. Şampiyonluk unvanını korumak için mücadele edecek olan Serene Williams'ın kiminle eşleşeceği ise eleme maçlarının sonunda belli olacak.

Son Roland Garros şampiyonu ve geçen yıl Wimbledon'da final oynayan Garbine Muguruza, ilk turda İtalyan Camila Giorgi ile karşılaşacak. Turnuvanın üç numaralı seribaşı Agniezska Radwanska ise Ukraynalı Kateryna Kozlova ile eşleşti. Williams ile Radwanska'nın yarı finalde eşleşmesi beklenirken, tablonun diğer tarafında ise Garbine Muguruza, Angelique Kerber ve Simona Halep gibi önemli isimler yer alıyor.



Yorumlar