Serena Yine Erken Elendi

İngiltere'nin başkenti Londra'da Wimbledon Tenis Kulübü kortlarında devam eden sezonun üçüncü grand slam turnuvasında bir numaralı seri başı tenisçi olan ABD'li Serena Williams (wimbeldon'da 5 şampiyonluk sevinci yaşadı), 25 numaralı seribaşı Fransız Alize Cornet ile karşılaştı.

alize-cornet-serena-williamsı-eledi
İlk sette Fransız rakibine sadece 1 oyun veren ve 6-1 kazanan Serena Williams, ikinci sette iki kez servisini kırdırmaktan kurtulamadı ve bu seti 6-3 hanesine yazdıran Fransız tenisçi maçı final setine taşımayı başardı.

Başa baş bir mücadeleye sahne olan final setinde, Fransız tenisçi Alize Cornet yakaladığı 9 servis kırma fırsatından ikisinde rakibinin servisini kırmayı başardı ve 58 dakika süren son seti 6-4, maçı da 2-1 kazanarak bir üst tura geçen isim oldu.

Fransiz tenisçi Alize Cornet, 2007 yılından beri mücadele ettiği Wimbledon'da bugüne kadar en fazla üçüncü tura kadar çıkabilmişti. 24 yaşındaki Fransız tenisçi, Serena Williams karşısına elde ettiği bu başarı ile kariyerinde ilk kez bu turnuvada 4. tura yükselmiş oldu.

Yorumlar