Miami'de Wawrinka Sürprizi

Amerika'da devam eden Miami Masters Tenis Turnuvasında büyük bir sürpriz yaşandı. Son Avustralya Açık Tenis Turnuvası Şampiyonu Stanislas Wawrinka, dünya sıralamasında 22. basamakta yer alan Alexandr Dolgopolov’a yenilerek elendi. Alexander Dolgopolov çeyrek fianle yükselen isim oldu.

Miami Masters'ta turnuvanın favori isimlerinden Rafael Nadal, rakibi Fabio Fognini karşısında rahat bir oyun çıkardı. İspanyol tenisçi Nadal 6-3 ve 6-4'lük setler sonunda 2-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Turnuvanın bir deiğer favori ismi İsviçreli Roger Federer ise Fransız rakibi Richard Gasquet’e yalnızca 3 oyun verdi ve Federer, maçtan 6-1 ve 6-2'lik setler sonunda 2-0 galip ayrılarak çeyrek finale adını yazdırdı.

Turnuvanın 4 numaralı seri başı olan Maria Sharapova, çeyrek finalde karşılaştığı 8 numaralı seri başı Çek tenisçi Petra Kvitova’yı zorlu bir ilk setin ardından 7-5 ve 6-1’lik setlerle geçmeyi başardı.

Turnuvanın 1 numaralı seri başı olan Williams ise çeyrek finalde karşılaştığı ve 5 numaralı seri başı olan Alman Angelika Kerber’i 6:2 ve 6:2’lik setlerle geçmeyi bildi.

Bugüne kadar yaptıkları maçlarda Williams’ın Şarapova’ya karşı net bir üstünlüğü bulunuyor. Şimdiye kadar ikilin arasında gerçekleşen 17 mücadelenin 15’i Williams’ın üstünlüğü ile sona erdi

Yorumlar