Novak Djokovic Finalde : ATP London 2012


Londra O2 Arena'da devam eden ATP Sezon Sonu Turnuvasunda, yarı finalde karşılaşan Novak Djokovic ile Juan Martin Del Potro arasındaki mücadeleden galip ayrılan taraf dünya 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic oldu.

İki tenisçi arasında Londra'da düzenlenen Olimpiyat oyunlarındaki son karşılaşmalarında kazanan ve Bronz madalya ya uzanan isim Del Potro olmuştu. Bu son mücadelelerinin ardından iki tenisçi yine Londara'da karşı karşıya geldi.

djokovic-finalde-atp-london-2012
ATP Dünya Turu Finalleri’nde, A Grubu’nu maç kaybetmeden lider olarak tamamlayan Djokovic ile, grup maçlarının son gününde İsviçreli tenisçi Roger Federer’i üç set sonunda geçmeyi başaran Arjantinli tensiçi Del Potro B Grubu’ndan ikinci olarak çıkmayı başarmıştı.

Karşılaşmanın ilk setine iki tenisçi de servis oyunlarında hatasız başladı. Setin ilerleyen oyunlarında Arjantinli tenisçi Del Potro daha iyi olan taraftı. Del Potro, yedinci oyunda elde ettiği servis kırma fırsatını değerlendiremedi. Arjantinli tenisçi, dokuzuncu oyunda rakibinin servisini kırmayı başardı ve 5-4 öne geçti. Del Potro, kendi oyununda da hata yapmayınca ilk seti hanesine yazdırdı.

Del Potro, ikinci sete de servis kırarak girdi. Setin ilerleyen kısımlarında Novak Djokovic toparlandı ve 3-1’den sonra üst üste beş oyun kazanarak maçı karar setine götürmeyi başardı

Son sette üstünlüğü tamamen ele geçiren dünya 1 numarası, Del Potro’nun servisini iki kez çalarak 6-2 ile galibiyete ulaştı.

Djokovic’in finaldeki rakibi Roger Federer - Andy Murray maçının galibi olacak.

Yorumlar