WTA Championship İkinci Gün Maçları


WTA Championship İkinci Gün Maçları Saat 17:00'da başlayacak ve maçlar arasında yine 7'er dakika ara verilecek.

Victoria Azarenka
TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’un ikinci günündeki ilk karşılaşma, turnuvanın ilk gün sürprizini gerçekleştiren ve Maria Sharapovayı 9 maç sonra ilk kez yenen Avusturalyalı raket Samantha Stosur ile Victoria Azarenka arasında oynanacak. Karşılaşma NTV Spordan canlı yayınlanacak.

Turnuvanın ilk günü dünya sıralamasında ikinci basamakta yer alan Maria Sharapova ile günün kapanış maçını oynayan Stosur, bu kez ikinci günün açılış ilk maçına çıkıyor. Daha önce 9 kez mağlup olduğu Sharapova’yı kariyerinde ilk kez yenme başarısı gösteren Avustralyalı tenisçinin, ilk günü maç yapmadan geçiren Victoria Azarenka karşısındaki en büyük dezavantajı daha az dinlenme fırsatı bulmuş olması.

Avusturalyalı raket Samantha Stosur bu kez de daha önce 4 defa yenildiği ve hiç galip gelemediği rakibi Victoria Azarenka karşısında ilk galibiyetini arayacak.

Daha önce bu şampiyonaya 3. kez katılmış olan ve gruplardan çıkmayı başaramayan Victoria Azarenka ise kendisi için başka bir ilk'i gerçekleştirmeye çalışacak ve elde edeceği bir galibiyetle yarı final yolunda avantaj yakalamak için çaba gösterecek.

Günün 2. maçında ise açılışta Stosur’a kaybederek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Maria Sharapova ile ilk günü maç yapmadan geçiren Çinli raket Li Na karşılaşacak. Bu karşılaşma da NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

Bu yıl Roland Garros’ta şampiyonluğa ulaşarak, Asya’dan grand slam şampiyonluğu kazanan ilk tenisçisi olan Li Na, son karşılaşmalarda rakibine karşı üst üste aldığı galibiyetlerle psikolojik olarak avantajlı olan taraf. İki raketin son beş karşılaşmasının ilk ikisinde galip gelen Rus raket Sharapova iken, son 3 maçı Li Na kazandı.

WTA Championships İstanbul’un ilk gününde Agnieszka Radwanska ile zorlu geçen bir maça oynayan ve mücadeleyi 3 sette kazanan Caroline Wozniacki ile ilk gün Çek raket Petra Kvitova'ya kaybeden Vera Zvonareva, günün kapanış maçında karşı karşıya gelecek. İki tenisçi arasında bugüne kadar oynanan 8 maçta her iki raketin 4’er galibiyteti var.

Yorumlar