İstanbul 2011

Caroline Wozniacki
İstanbul 25-30 ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ve bayanlar tenisinin en prestijli turnuvalarından birisi kabul edilen,WTA Championship'e hazırlanıyor.

Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan turnuva için hazırlık çalışmaları hızla devam ediyor. Sporcuların antrenman yapabilmeleri için Sinan Erdem Spor Salonu yanında antrenman amaçlı bir kort hazırlandı. Sporcular antrenman sahasına, hazırlanan bir körükten geçecekler. Ayrıca organizasyon süresince Bakırköy Tenis Kulübünün iki kortuda kullanılacak.

Organizasyon Komitesi turnuvaya ilginin büyük olduğunu yarı final ve final biletlerin şimdiden tükendiğini belirtti. Yarı final ve final maçlarına olan ilgi kadar açılışa da ilgi olduğunu belirten organizasyon komitesi, ilk gün biletlerininde bitmek üzere olduğunu söyledi. Diğer günlerin bilet satışları ise devam ediyor. Organizasyona olan bu ilgi tenis sporunun ülkemizde hızla yayıldığının ve sevilen sporlar arasında hak ettiği yeri elde edeceğinin bir göstergesi.

Petra Kvitova
Turnuvaya katılacak olan sporcular ise biri hariç belli oldu. TTF Başkanı Uluç tarafından yapılan açıklamaya göre turnuvaya katılacak olan 7 isim belli oldu. İstanbul WTA Championships'e katılacak son tenisçi ise Osaka ve Moskova'daki turnuvalar sonrasında belli olacak. Turnuvaya katılacak olan 7 isim ise şöyle, dünya sıralamasında bir numarada yer alan Caroline Wozniacki, Rus Maria Sharapova (sakatlığına rağmen organizasyonda yer alacağı belirtildi). Bu yılın Wimbledon şampiyonu Petra Kvitova, dünya sıralamasında üç numarada yer alan Victoria Azarenka, grand slam kazanan ilk Asyalı Bayan Tebnisçi Li Na, Vera Zvonareva ve US Open 2011 şampiyonu Samantha Stosur İstanbul'a gelecek. Son isim ise Osaka ve Moskova turnuvalarının ardından belli olacak. Son tenisçi için Agniezska Radwanska, Andrea Petkovic ve Marion Bartoli rekabet halinde'' diye konuştu.

Tenis severlere tavsiyemiz bu maçları kaçırmamaları yönünde olacak, imkanı olanlar turnuvaya mutlaka gitsin, gidemeyenler ise (umarım organizasyon komitesi turnuvayı bir tv kanalı aracılığı ile yayınlar) maçları TV'den izlesin.

Yorumlar