Amerika Açık Başlıyor

Amerika Açık (US Open) Başlıyor


 Amerika Açık (U.S.Open) Tenis Turnuvası senenin son grand slamidir. Ameirka Açık (U.S. Open) Tenis Turnuvası, her yıl Ağustos ayının sonunda başlar. Bu sene New York'taki Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan (U.S. Open) Amerika Açık Tenis Turnuvası, 31 Ağustos'ta başlayacak ve 13 Eylül'de sona erecek. İki hafta süren turnuvada bu sene yeni bir rekora daha imza atılacak, turnuvanın toplam ikramiyesi yaklaşık 24.2 milyar'ı bulabilecek. Ameirka Açıkta (U.S. Open) finaslistlerin bile 800'er bin dolar ödül alacağı turnuvada, tekler şampiyonları yaklaşık olarak 1,6 milyon dolar civarı ödül alacaklar.

Amerika Açık'ta (U.S. Open) karşılaşmalar sert zemin üzerinde mavi kortlarda yapılmaktadır.(daha önceleri yeşil olan sentetik kortlar 2005 yılında topun daha iyi görünmesi sağlamak üzere mavi'yle değiştirlmiştir)


Amerika Açık (U.S. Open) Bu Sene Biraz Farklı Olacak

Roger Federer ve Rafael Nadal
Evet bu ikilinin karşı karşıya gelme ihtimali bulunan senenin son büyük turnuvasında bu maçın en çok beklenen ve umulan karşılaşma olacağı tahmin ediliyor. Rafael Nadal'ın sakatlığı geçtikten sonra katılacağı ikinci turnuva olması ve Roger Federer'in üstün form durumu (gerçi son turnuvada oda Nadal gibi turnuvadan erken elenmişti) bu ikilinin karşılaşmasını bekleyen hayranlarını heyecanlandırıyor. Tabii Tenis severler'in merakla ve sabırsızlıkla beklediği isimler'inde  (Maria Sharapova, Williams Kardeşler, Safina) katılması ile heyecan zirveye çıkacak. Dinara Safina Grand Slam kazanamayan 1 numara olarak anılmaktan kurtulabilecekmi, yoksa yine mi hüsran yaşayacak, bir williams kardeşler finali daha olur mu? Maria Sharapova eski günlerine dönebilecek mi? Federer ve Nadal'ı zorlayan isimler, (And Roddick, Andy Murray, Del Potro...)  Montreal'den sonra Amerika Açıktada (U.S. Open)  bir sürpriz gerçekleştirebilecek mi?


Evet yılın son büyük Tenis Şöleni Amerika Açık (U.S. Open) bizi bekliyor, iyi seyirler, iyi eğlenceler.


Yorumlar