Williams Kardeşler Finalde

Serena Williams
Sezonun 3. 'Grand Slam' mücadelesi olan 127. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlar finalistleri, ABD'li Serena ve Venus Williams kardeşler oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14.17 milyon Avro ödüllü turnuvanın 10. gününde, tek bayanların yarı final maçları yapıldı.

Williams Kardeşler Finali Gerçek Oldu

Daha önceki yazımızda da belirttiğimiz Williams kardeşler finali gerçekl oldu. Venüs ve Serena Williams zorlu rakiplerini birer birer eleyereke finale gelmeyi başardılar, bakalım Venüs Williams altıncı Wimbeldon zaferine ulaşabilecek mi, yoksa kardeşi serena
üçüncü Wimbeldon şampiyonluğuna ulaşarak Venüs'ün bu zaferinin önünü kesebilecek mi?

Bu sene iki önemli turnuvada final oynayıp kaybeden (Avustralya Açık ve Roland Garros) dünya klasmanında bayanların lideri Rus Dinara Safina, 5 Wimbledon, 2 de ABD açık şampiyonlukları bulunan 3 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams'a 6-1 ve 6-0'lık setlerle yenilerek, final şansını yitirdi.

Kariyerinde 4 Avustralya Açık, 1 Roland Garros, 2 Wimbledon, 3 de ABD Açık şampiyonlukları bulunan ve bayanlarda 2 numaralı seribaşı olan ABD'li Serena Williams ise 4 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva'yı 6-7 (4-7), 7-5 ve 8-6'lık setlerle 2-1 yenerek, finalde kardeşi Venüs'ün rakibi olmayı başardı.

Bu sonuçlarla 4 Temmuz Cumartesi günü yapılacak final maçında, Serena ve Venus Williams kardeşler karşılaşacak. Daha önce, bir tanesi geçen yıl olmak üzere, bugüne dek karşılıklı 3 kez Wimbledon Turnuvası finali oynayan kardeşlerden Serena, bu final maçlarından 2'sini kazanmıştı.

Yorumlar