Fransa Açıkta Bugün

Dinara Safina

Dinara Safina Grand Slam Kazanamayan 1 Numara

Fransa Açık'a dünyanın 1 numarası olarak gelen Dinara Safina bir grand slam kazanmaya bir kez daha bu kadar yaklaşmışken yine olmadı. Dinara Safina daha önce “Grand Slam kazanmadan 1 numara olmak olur mu” diye eleştirenlere de cevap verebilme şansını böylece kaçırmış oldu. Geçen yıl Roland Garros finaline çıkmış ama Sırp Ana Ivanovic karşısında kaybetmişti.

Franda Açıkta bu kez kendisi gibi bir başka Rus, Svetlana Kuznetsova, Safina’nın kupaya uzanmasına engel oldu. Safina bir kez daha bu kadar yaklaşmışken bir Grand Slam kazanma fırsatını daha harcamış oldu.

Roger Federer

Roger Federer Pes Etmiyor

Turnuvanın erkeklerdeki iki numaralı seribaşı Roger Federer tam bir inatçılıkla yoluna devam ediyor, azimle mücadele eden ünlü raket, sanki küllerinden yeniden doğuyor. Federer, Arjantinli Juan Martin Del Potro'yu 3.5 saatte ve 5 sette mağlup etti. Maçın sonucundan daha önemli olan şey, Roger Federer'in finale gelene kadar yaptığı maçların çoğunda böyle uzun ve zorlu karşılaşmalar sonucunda rakiplerini tecrübesi, sabrı ve disiplini ile yenmiş olması. Tenis'e veya herhangi bir spora yeni başlayanların hatta tecrübeli olanların bile bu turnuvadaki Federer'den öğrenecekleri çok şey var, futbol'da maç doksan dakikadır, top yuvarlaktır gibi tabirler var, tenistede oyun bitmediyse Federer oyuna her zaman ortaktır denek lazım herhalde.

Yorumlar