Fransa Açıktan Haberler

Turnuvanın En Büyük Sürprizi Nadal Elendi
Fransa açık'ta en büyük sürpriz 4. turda gerçekleşti, Turnuvanın favorisi ve dünya sıralamasında 1 numara olan Nadal İsveçli Söderling'e 3-1 yenilerek elendi. Fransa Açık Nadal için birçok yönde iyi başlamıştı kendi rekorlarını bir bir yeniliyordu ama 4. turda bunlara kötü bir şekilde devam etti Fransa Açıkta ilk kez yenilen Nadal 11. maçında set kaybetmiş oldu. Görünen oki Fransa Açık bu sene çok fazla sürprizle başladı final de aynı şekilde sürprizle mi bitecek bekleyip görceğiz.

Diğer favori Roger Federer ise Alman rakibi karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta mucizevi bir şekilde geri döndü ve rakibini dağıtarak maçı kazandı. Federer bundan sonra hata yapmazsa tüm rakiplerinin teker teker elenmesinin ardından kazanamadığı tek Grand Slam olan Fransa Açık'ı kazanmak için tarihi bir şans yakalamış oldu.

Maria Sgarapova, uzun süren ciddi bir sakatlıktan sonra katıldığı ilk turnuva olan Fransa açık'ta çeyrek final'e jadar yükselmeyi başarmıştı. Çeyrek final'de karşılaştığı Slovak Dominika Cibulkova'ya iki sette'de yenilerek (6-0 ve 6-2) elenmekten kurtulamadı. Sakatlığının performansını çok etkilediği belli olan ünlü tenisçi, önceki turlarda bir kaç kez elenecek iken, inadı sayesinde geri dönmeyi başarmıştı ama bu kez yenilgiden kurtulamadı ve çeyrek finalde turnuvaya veda etti.

Yorumlar