Çocuklara Tenis Raketi Alırken Dikkat Edilecekler

Çocuk Raketi Seçimi:

Çocuklarımıza tenis raketi alırken çeşitli boylarla karşılaşılmakta hem satıcılar hem de veliler zor duruma düşmektedirler. Sonuçta hem para hem dövizimiz harcanmakta hem de çocuğumuzun öğrenim süreci negatif etkilenmektedir. Son yıllarda satılan çocuk raketlerinin büyük bölümünde çocuğun boyuna göre hangi ölçüde raket alacağı yazmaktadır. Buna benzer bir raket örnek resmi aşağıdadır. Ancak biz bu tür yazı olmayan raketler içinde yaş ve boya göre alabileceğiniz optimum raketi aşağıda bulabileceksiniz.

Çocuk raketi alırken eğer raketin üstünde bilgi yoksa, ya da bir tanıdığınızın raketini kullanacaksanız çocuğun boyu ile raketin uzunluğunu ölçerek ortalama bir değer yakalayabilirsiniz. Eğer çocuğunuzun boyu üst sınıra yaklaşmış ise bir boy büyük raket almakta fayda var.

çocuk raketi

126 cm boyunu geçmiş çocuklarda, eğer çocuk performansa yönelik çalıştırılıyorsa raketin monoblock ( monoblock raketin boğaz kısmı tek parça ve herhangi bir ek içermez, sağdaki resim ) gövdeli olmasında fayda var.

Unutmamanız gereken küçük bir çocuğun ağır ve uzun bir raketi manevra ettirmekte zorlanması öğrenme sürecini bozacağı gibi, yaş boy oranına göre çok küçük bir raket ile oynayan çocukta gerekli kütleyi topa yükleyemeyeceği için topu karşıya atmakta zorlanacaktır.

Çocuğun boyu Raketin boy uzunluğu 101 - 112 cm ( yaş 4-6 ) 54 - 55 cm 113 - 125 cm ( yaş 6-8 ) 58 - 59 cm 126 - 140 cm ( yaş 8-10 ) 63- 64 cm 141 - 165 cm ( yaş 10-12 ) 67 158 cm ve sonrası ( 12 yaş ve sonrası ) 69,5 cm yetişkin raketi, bay veya bayan unisex kullanabilir.

Yorumlar